1 BLOGGER!!!!

Saturday, April 4

cinta ron95

Dalam perjalanan balik dari keje..Jam menunjukan jam 4.59 petang hujan lebat,waktu tu kat kkb. Berhenti berteduh di shell..kkb dah separuh basah time tu.. termenung melihat hujan... "bila la nak reda?"
Ttba seorng lelaki melayu (boleh tahan ensome umur dlm lingkungan 25-30)
menaiki m/sikal jenis tak pasti yang juga kebasahan sedang mengisi minyak, menegur
"Awak.. ade lagi dua ringgit nie.. amik laa.." sambil Menguhulurkn nozel pam minyak..
Aku menjawap.. "xpe kee?." (Riaksi ala2 keliru๐Ÿ˜ฏ)
"Tak pe.. amik laa.." sambil tersenyum..(manis giler die senyum)
Rezeki jagn ditolak..Meter pon dh hampir munnjukkn "E" (biasalah org perempuan mls nk isi mnyk..)
Buat muke tak malu..sambil tolak moto mghmpiranya...
๐Ÿ˜ถ๐Ÿ˜ถ
"Terima kasih erk.."๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
Senyum sambil mmblas "hati2 bawak moto hujan nie.."
(Dia senyum lagiiluluh hti oiii!)
Dia pon berlalu pergi... dlm keadaan hujn yg dh sedikit reda..(mata aku dok jeling no plat & moto ape die pki.. ala2 super bike tpi cc kecik..rsanye)
Hujan dah agk reda.. aku pon terus kn perjlnn (seblom hujn mkin lebat ..blik jelaa lgit dh semkin gelap..)
Ditgh perjalanan. Hujan mkin lebat..(aduiiii bash kuyup la cm nie๐Ÿ˜‘..redah jelaaaaa)
Menunggang dlm kelajuan 70km/h,meliht dri cermin sisi ada satu lagi moto kat belkang... mngikut dlm jarak selmat ...(jeling punya jeling mamat kt shell tadi..laaaa )
Dh hmpir smpi dpersimpangn kerling dia cuba memotong dgn laju.. (siap bg .)....
"Walaupun balik dlm keadaan basah kuyup.. senyum sampi telingaa"
‪#‎Mr‬.BND****

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)